Reach Out betekent uitreiken.  

LaFond is de naam van een berg in Haïti. 

Reach Out LaFond Haïti wil zich uitstrekken naar de mensen die in de bergen van LaFond in Haïti wonen.

Reach Out Lafond’s Missie

“Onderwijs bieden in de eigen gemeenschap van de kinderen, zodat ze hoop hebben voor hun toekomst, terwijl ze thuis bij hun familie kunnen blijven wonen en medische zorg krijgen als dat nodig is.”

Speerpunten:

Onderwijs via het  sponsorprogramma

Lunchprogramma voor de school

Rev (droom) programma voor de oudere kinderen

Missie/zendingsreizen

Onderwijs via het sponsorprogramma

Onderwijs is het hoofddoel van Reach Out LaFond Haïti. Bovenop de berg staat een school waar de kinderen onderwijs krijgen in de eigen omgeving. Elk kind ontvangt een schooluniform en boeken. Er wordt gespaard om als het nodig is tegemoet te komen in medische kosten. De oudere kinderen kunnen bij voldoende motivatie deelnemen aan het Rev (droom) programma door onderwijs te volgen en daarnaast naschoolse activiteiten te ondernemen om aan hun toekomst te werken.

Lunchprogramma

Op dinsdag en donderdag krijgen de kinderen een maaltijd op school via het lunchprogramma. Zo kunnen ze zich beter concentreren en dit bevordert de schoolprestaties. Het bouwen van een keuken voor de school is gerealiseerd om de maaltijden veilig en hygiënisch in te bereiden en te nuttigen.

Missie/zendingsreizen

Elk jaar wordt er als het mogelijk is een (medische) missie reis georganiseerd naar het bergdorp LaFond. Artsen, verpleegkundigen en tandartsen bieden medische zorg aan de mensen of er wordt bijvoorbeeld Engelse les en Bijbelstudie gegeven.

Reach Out LaFond werkt vanuit een christelijke identiteit. Het doel van elk bezoek is altijd om Gods liefde te delen.

 

De school is toegankelijk voor alle kinderen op de berg LaFond, ongeacht het geloof dat men heeft.
De kerk is gebouwd om de mensen vrijwillig in de gelegenheid te stellen de diensten bij te wonen.

Giften

U kunt gebruik maken van de doneerbutton (donate), waarbij u met een creditcard of via PayPal direct naar Reach Out LaFond Haïti doneert.

Wij zijn dankbaar voor elke gift, eenmalig of structureel. Namens de bergbewoners van LaFond een stralende glimlach van de kinderen als geschenk voor u.

Reach Out LaFond Haïti vanuit Nederland is geen stichting. Zij wijst alleen de weg naar Reach Out LaFond Haïti. Alle werkzaamheden worden zonder vergoeding verricht.

Contact in het Nederlands: nlreachoutlafond@gmail.com

“Onderwijs bieden in de eigen gemeenschap van de kinderen, zodat ze hoop hebben voor hun toekomst, terwijl ze thuis bij hun familie kunnen blijven wonen en medische zorg krijgen als dat nodig is.”

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kinderboek Een glimlach als geschenk

Picture1

Auteur: Monique Dekker-Cijvat

€10,00 excl. verzendkosten

Rijkdom is delen.

Blijf stralen en glimlach.

Dank God voor al het goede dat we hebben.

Fleur en Mosi zullen het niet vergeten.

Dit verhaal gaat over twee kinderen: Mosi woont in Haïti en Fleur in Nederland. Fleur en Mosi nemen je ieder een stukje mee in hun eigen wereld. Je ontdekt al lezend dat er verschillen zijn, maar ook overeenkomsten.

Met het kopen van dit kinderboek steun je kinderen die in de bergen van Haïti wonen.

De winst van elk verkocht exemplaar van dit kinderboek gaat geheel naar de stichting Reach out LaFond Haïti.

Bestellen? Dat kan door een mailtje te sturen naar [email protected] met daarin uw naam en adresgegevens. Alvast veel (voor)leesplezier!

Getuigenis

Door er te zijn raakte het mij. De mensen zelf gaven mij de inspiratie om een stukje met hen mee te willen lopen. Ze zetten de schouders eronder om voor hun gezinnen te zorgen. Het uitgangspunt dat kinderen thuis bij hun familie kunnen blijven wonen is iets waar ik helemaal achter sta. Een kind ontplooit het beste binnen de veiligheid van een gezin. Reach Out werkt in de bergen van LaFond Haïti en brengt hoop door onderwijs. Als ik daar een steentje aan bij kan dragen doe ik dat graag. Mijn gebed voor de bergbewoners: God zegent uw kinderen in uw midden; Hij geeft uw gebied vrede.  Psalm 147:13b,14a”

 

“Het draait allemaal om de rimpeling en niet om het schouderklopje. Zoals een steentje in de vijver zorgt voor steeds grotere kringen.  Samen kunnen we voor verandering zorgen.”